Manifiesto del Consejo nacional de niños y adolescentes de Cataluña,

 MANIFEST DEL CONSELL NACIONAL 
DELS INFANTS I ADOLESCENTS DE CATALUNYA
DEL 20 DE NOVEMBRE DE 2023:

LES VIOLÈNCIES ENVERS LA INFÀNCIA I ADOLESCÈNCIA


Som el Consell Nacional dels Infants i els Adolescents de Catalunya i cada any, pel dia 20 de novembre, amb motiu del Dia universal dels drets dels infants, redactem un manifest per expressar la nostra opinió.

Aquest any hem volgut enfocar-nos en un dels punts més destacats de la Convenció sobre els Drets dels Infants: les violències. És una problemàtica que continua essent una realitat en el dia a dia de molts infants i adolescents i que ens preocupa pels efectes que pot tenir en el seu benestar present i futur. Amb l’ajuda dels consells territorials que formen part del CNIAC, hem recollit diferents punts de vista d’infants i adolescents d’arreu de Catalunya, per tal de reflectir la realitat amb la precisió més gran possible.

Segons el Protocol del Marc d’Actuacions Contra el Maltractament a Infants i Adolescents de la Generalitat de Catalunya, es defineix la violència envers els infants com: “Tota acció, omissió o tracte negligent que priva a les persones menors d’edat dels seus drets i benestar, que amenaça o interfereix el seu ordenat desenvolupament físic, psíquic o social, amb independència de la seva forma i mitjà de comissió”. S’entén, aleshores, que tot incompliment de la Convenció es considera violència. 
Malgrat que la majoria de les persones estan d’acord amb aquesta definició, hi ha una gran part dels infants i adolescents que no coneixen els drets que recull aquesta Convenció, i una part encara més majoritària d’adults que desconeixen l’existència del tractat. 
Tot i que moltes de les situacions d’incompliment d’aquests drets es produeixen en països en vies de desenvolupament, aquesta ignorància provoca certes situacions on aquests tampoc es respecten a casa nostra...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Danos tu opinión, Escribe tu comentario, AQUÍ